Zo blij! 7.43 op de 60 meter indoor!

Zaterdag 28 januari had ik mijn laatste voorbereidingswedstrijd voor het NK Indoor Senioren en NK Indoor Junioren in februari. In de prachtige indoorhal Omnisport in Apeldoorn organiseerde AV PEC 1910 een indoorwedstrijd waar veel atleten nog even kwamen meten hoe ze ervoor staan.

Ik had me dit keer op de 60 meter indoor niet voor de Junioren A ingeschreven maar voor de Vrouwen Senioren. Dit, omdat ik me graag ook wilde meten met toppers als Marit Dopheide en Eva Hovenkamp. De laatste twee weken heb ik met de trainers gewerkt aan de zogenaamde ‘puntjes op de i’. Blokstartjes en laatste meters goed blijven doorlopen.

Ik had er zin in, voelde me voor mijn doen redelijk ontspannen totdat we op weg naar Apeldoorn in een stilstaande file terechtkwamen! Pff, dat was even zenuwslopend, maar we waren nog op tijd voor het melden. Iets minder tijd voor de warming-up, maar ja.

60 meter indoor AV PEC 1910 Bowien JansenEen goed begin!

De serie liep ik in baan 2 met links een lege baan, en rechts Marit Dopheide. Mooi om me aan op te trekken, dacht ik. Haar PR was immers met 7.38 nog een stuk sneller dan de mijne van 7.50. Maar ondanks dat dat mijn race niet perfect was, was ik goed op dreef en won de serie zowaar met best wel een grote voorsprong. De tijdsmeting gaf 7.12 aan, nou was dat maar waar. Gelukkig wist ik dat er iets aan de hand was maar ik wachtte in spanning de echte tijd af. 7.45!!!! Ik kon het niet geloven. Was zo blij! En omdat de race dus niet perfect ging, voelde ik me super goed voor de finale ’s avonds. Voelde dat het nog beter kon.

Een mooie finale met weer een PR!

In de finale hadden veel Vrouwen Senioren zich afgemeld door vooral het volle programma die dag, en hun deelname aan meerdere onderdelen. Gelukkig heeft AV PEC 1910 dit heel goed opgepakt door een gecombineerde finale van Senioren en Junioren te maken. Zo liep ik toch in een goed gevuld veld.

Ik was best wel gespannen, wat zou er nog meer in zitten? De spanning resulteerde in een beweging voor het startschot, waarvoor ik een waarschuwing kreeg. Oef… Als je echt weg bent voor het startschot, dan mag je namelijk direct het veld verlaten. Bij de tweede start bewoog mijn buurvrouw. Pas bij de derde start konden we doorlopen. En tot mijn grote blijdschap wist ik er nog twee honderdsten vanaf te snoepen: 7.43.

Gedeeld derde allertijden!

Toen ik hoorde dat dit een gedeelde derde tijd allertijden bij de Junioren is, ging er wel wat door me heen. Sneller dan Nelli Cooman op dezelfde leeftijd (ken ik natuurlijk alleen uit de verhalen J). Alleen Dafne Schippers (7.28) en Jamile Samuel (7.37) waren sneller als Junior. Het seizoen is nog niet voorbij. Over twee weken het NK Senioren, en een week later het NK Junioren. Wie weet wat dat nog gaat brengen! Ik heb er zin in!

Bekijk hier het filmpje van de 60 meter indoor in Omnisport Apeldoorn:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *