2 x zilver op NK Junioren

De Nederlandse kampioenschappen voor de junioren A/B vonden plaats op de baan van AV Sprint in Breda. Was het vorig jaar nog heerlijk weer, dit jaar was het koud met veel wind en regen. Jammer, want ik wilde nog proberen een limiet te gaan lopen voor de WK Junioren in Polen. Ik ga daar al heen met het 4×100 meter estafetteteam, maar individuele deelname aan de 200 meter is weliswaar moeilijk, maar niet helemaal ondenkbaar. De omstandigheden waren er echter niet naar.

Als eerstejaars Junior A was ik ook benieuwd of ik mijn zilveren medaille op de 100 meter van vorig jaar kon prolongeren. In de series deed ik het wat rustig aan, en plaatste ik me gemakkelijk voor de halve finale. In die halve finale liep ik, mede dankzij de meewind, een geweldig PR: 11.83 (+2.3). Hoe bizar het weer was, blijkt wel uit de wind in de finale, met -2.3 precies het tegenovergestelde. Maar wat was ik blij! Toch wel onverwacht werd ik tweede in een tijd van 12.14. Een zilveren medaille!

Nog een keer zilver!

Bowien Jansen zilver NK Junioren A

Zilver bij het NK Junioren A in 2016: een mooie prestatie!

De volgende dag stond me een loodzwaar programma te wachten. De 3 x 200 meter lopen vergt veel, zeker als je een dag eerder al 3 x 100 meter in de benen hebt zitten. Ik probeerde de series tactisch te lopen. Niet te veel energie verspillen, alleen plaatsen voor de halve finale. In de halve finale deed ik een gooi naar het WK limiet van 23.95. Dat lukte helaas niet door de sterke tegenwind. In de finale wist ik met de laatste energie een tijd van 24.19 neer te zetten. Wederom goed voor een zilveren medaille!

Al met al een super goed weekend en debuut bij de Junioren A!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *