Twee keer goud én limiet voor EK Junioren: mooi weekend!

Dubbel goud! Nederlands kampioen bij de junioren op de 60 meter en de 200 meter! Op de 200 meter ook alvast het limiet voor het EK Junioren in Italië aankomende zomer gelopen!

Beetje ongewoon stond op de eerste dag het NK Junioren de 200 meter op het programma, en de 60 meter pas op zondag. Dit heeft niet echt mijn voorkeur omdat de 200 meter best wel in mijn benen gaat zitten waar ik tijd voor nodig heb om te herstellen. Maar het was niet anders. Het was alweer een jaar geleden dat ik voor het laatst een 200 meter indoor had gelopen. Ik moest dus wel weer wennen aan de twee bochten, schuine baan en smalle banen. Maar ik was vastberaden om de limiet voor het EK Junioren in Italië deze zomer te lopen (staat op 24.25), dus ik startte op safe maar ging daarna voluit ‘tussen de lijntjes’. En hoewel ik twee misstappen bij de start had, en later in de bocht ook nog eentje, is me dat toch gelukt in 24.22. De limiet was binnen!

Gelukkig hadden we genoeg tijd voor de finale om de verzuurde benen te laten herstellen en kon ik nog een tandje bijzetten. Hoewel de race weer niet perfect was, won ik de finale gemakkelijk in een tijd van 24.08! Goud op de 200 meter bij de Junioren A. Een heerlijk gevoel.

Goud Bowien Jansen

Goud 200 meter! Foto: DB Fotografie

Dubbel goud!

Zondag startte de dag alweer vroeg met de series 60 meter. In de serie had ik maar twee doelen: niet vals starten en in relatief rustig tempo de serie winnen. De halve finale zette ik een tandje bij en finishte als eerste in 7.52. Ver verwijderd van mijn PR van 7.40, maar er zat even niet meer in. Heel jammer. Misschien toch wat vermoeid door de laatste weken? Na een lange dag startte de finale om 18.25 uur. En die won ik met relatief gemak in wederom 7.52. Tweede goud in één weekend! Wauw!

De tijden van 24.08 en 7.52 waren niet helemaal niet waar ik op gehoopt had, maar ik kijk met een enorm goed gevoel terug op het NK Junioren. Twee onderdelen, twee keer goud. En de limiet gelopen voor het EK Junioren! Wat kan ik me nog meer wensen?

Met dit weekend sluit ik een prachtig indoorseizoen 2016/2017 af. Laat het outdoorseizoen nog maar beter worden! Ik kan niet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *