NK Indoor 2018 – Finaleplaats 60 meter

Na een wat moeilijke aanloop naar het NK Indoor heb ik 17 februari toch nog een finaleplaats 60m bereikt. Door een blessure is slechts vijf dagen van tevoren definitief besloten dat ik mee zou doen. Ik had er zin in! Maar omdat ik nog niet helemaal topfit was en dit indoorseizoen nog geen enkele wedstrijd had kunnen lopen, had ik geen idee wat ik mocht verwachten.

Bowien Jansen NK Indoor 2018

En dat is raar…. Natuurlijk hebben we de laatste twee weken voor het NK wat testjes gedaan en die zagen er goed uit, maar een wedstrijd lopen is toch heel iets anders. En als je eerste wedstrijd dan ook gelijk het NK is, dan is het gevoel dubbel. Je mag niks verwachten maar stiekem ligt er dan toch wel gelijk druk op. Het is dan even je weg zoeken met de spanning en focus. Hoewel iedereen vindt dat ik met deze voorbereiding het maximale eruit heb gehaald en een finaleplaats als ‘jonkie’ natuurlijk heel leuk is, was ik toch wel wat teleurgesteld over een achtste plaats. Maar het goede nieuws is dat de blessure zich goed heeft gehouden en dat geeft hoop voor het outdoorseizoen!

Bonuswedstrijd in Ierland

Als complete verrassing kreeg ik maandag na het NK de uitnodiging om in Athlone in Ierland de AIT Grand Prix te lopen. Dinsdags zat ik dus in vliegtuig, om woensdagavond te lopen. Dat was even schakelen. Ook weer de finale gehaald, maar de vorm van vorig jaar is er nog niet. Misschien wil ik wel te veel. Desondanks heb ik toch genoten en veel ervaring opgedaan. Ik wil Bizz-Sports bedanken voor deze kans!

2 reacties

 1. Fijn dat het weer goed gaat met je blessure. Ik wens je veel succes in de “buitenlucht”.

  • Beste meneer van der Ham, wat leuk om van u te horen en dat u mij volgt!
   Hopelijk gaat het goed met u.
   Het gaat goed met mijn studie aan de HAN maar ik overweeg toch iets anders te gaan doen. SMD was ten slotte zo slecht nog niet 🙂 .

   Hopelijk kom ik u in de toekomst nog eens tegen!

   Groeten, Bowien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *