Nacht van de Atletiek: Een PR van 11,59!

In het Belgische Heusden-Zolder op de Nacht van de Atletiek 2018 liep ik opnieuw een PR. En wat voor een! Na zo’n lange revalidatieperiode had ik niet kunnen dromen dat dit al zo snel mogelijk zou zijn.

Op het heetst van de dag won ik de serie in het voorprogramma al in een nieuw PR van 11.69. Het voelde goed, maar ik wist dat er misschien nog meer in zat. Het laatste stuk moest ik een beetje alleen lopen en heel raar, maar dan mis je toch iemand om je aan op te trekken, om dat laatste stukje net iets extra te kunnen geven lijkt wel.

“Wel goed lopen”

Door een afmelding voor het hoofdprogramma, kreeg ik de kans om begin van de avond nog een keer te lopen. Moest ik wel een lange tijd wachten, en ik had niet voldoende eten mee (had er nooit op gerekend dat lopen in het hoofdprogramma mogelijk zou zijn). Het blijft toch opmerkelijk dat op nagenoeg alle wedstrijden in welk land dan ook geen sportersmaaltijden/-snacks worden aangeboden maar dingen als hamburgers en friet. 21 juli bleek een Belgische nationale feestdag dus ook alle supermarkten waren dicht. Het Italiaanse restaurant Tartufo Italian Food Bar zou pas om 17.00 uur open gaan, maar toen de kok mijn verhaal hoorde, was de hij zo lief om speciaal voor mij een pastamaaltijd te maken!! Zo zat ik al om 15.30 uur in zijn restaurant. Enige voorwaarde van de kok was ‘wel goed lopen’. Nou, dat wilde ik hem natuurlijk maar al te graag beloven.

Nacht van de Atletiek

Focussen voor de wedstrijd

Derde plek!

Dat ik die belofte met een PR van 11.59 zou inlossen, had ik nooit durven dromen. Vorige week liep ik al een PR van 11.74 wat ik nu dus flink wist te verbeteren. Jeetje, ik wist niet wat me overkwam. De start en het beginstuk gingen zo goed! Ik kon goed met de rest meekomen, maar ik mis nog iets in het laatste stuk maar dat is vooral conditioneel wat dus nog moet worden opgebouwd na zo’n lange tijd. Een Amerikaanse en Canadese atlete moest ik voor laten gaan maar ik finishte als derde! Ik kan dus positief terugkijken op de Nacht van de Atletiek.

En de blessure? Die houdt zich goed! Volgende week daarom weer een wedstrijd, en weer in België. Dit keer op de Memorial Rasschaert in Ninove, bij Brussel. Ik heb er zin in!

Bekijk hier het filmpje van de wedstrijd:

Eén reactie

  1. Wow, mooie PR!
    Het gaat echt goed, hè. Je kunt kunt trits zijn op jezelf.
    Veel succes,
    Wil van der Ham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *