La Chaux-de-Fonds: Een PR van 11,39!

Na twee weken trainingsstage op Tenerife kon ik eindelijk mijn outdoorseizoen openen. Ik ging van start tijdens IFAM Oordegem in België en liep daar de 100 meter en 200 meter. Ik merkte in de trainingen dat ik grote stappen vooruit maakte en ik kon daarom niet wachten totdat de snelle tijden op de klok kwamen. Echter moest ik hier nog even geduld voor hebben.

Na mijn teleurstellende tijden van 11,81 en 24,40 kwam ik tijdens mijn tweede wedstrijd, ook in Oordegem, met 11,61 en 11,64 al dicht in de buurt van het limiet (11,60) voor het EK onder 23 in Gävle, Zweden. Hoewel ik merkte dat mijn vorm beter werd, kwam het er nog niet in elke race uit.

Chaux de Fonds
Foto: Youri v.d. Linden

Limiet EK onder 23 binnen!

Daarom besloot ik op zondagavond om maandag Tweede Pinksterdag de T-meeting in Tilburg te lopen. Een goede beslissing: in de series liep ik 11,59 (+1,7) en dus de limiet voor het EK onder 23! Ik voelde enorme blijdschap en opluchting dat ik nu zo goed als zeker was van mijn ticket naar Zweden. En dat was te merken in de finale race: met 11,39 (+2,9) liep ik een fantastische tijd maar helaas met iets teveel rugwind waardoor dit geen officieel PR was. 

La Chaux-de-Fonds

De laatste wedstrijd voor het EK zou in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland, zijn. Een snelle baan, mooi weer en een generale repetitie voor het EK. Twee weken ervoor liep ik een slordige race in Genève waardoor ik samen met mijn coach aan de racevoorbereiding heb gewerkt. Met een aantal nieuwe trics kon ik proberen om mijn zenuwen onder controle te houden. La Chaux de Fonds was het eerste moment waar ik dit ging toepassen. In de series liep ik een goede tijd van 11,35 seconden maar wederom met teveel rugwind (+2,8). Frustrerend, want ik wist dat deze tijd erin zit met geldige rugwind alleen moet het dan allemaal kloppen.

Dit was het geval tijdens de finale. Ik zat in de A-finale in baan 1, kon mijn zenuwen onder controle houden en snelde naar een nieuw geldig PR van 11,39 (+1,9)! Super. Eindelijk de snelle geldige tijd op de klok waar ik naar op zoek was. Een goede generale repetitie voor het EK die mij veel zelfvertrouwen gaf. Op naar het EK onder 23!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.