Comeback na blessure met een PR op de 100 meter

Na een lange revalidatieperiode door een blessure, heb ik onlangs weer mijn eerste wedstrijden gelopen. De eerste in Wageningen op 6 juli was door de harde tegenwind nog even wennen, maar de tweede op 15 juli op de Guldensporenmeeting in Kortrijk (België) ging al een stuk beter: een klein PR op de 100 meter.

De blessure waar ik al sinds het najaar van 2017 last van had, bleek na het NK Indoor in februari nog niet hersteld en ik was genoodzaakt om weer te revalideren. Helaas was ik niet op tijd fit om het NK Outdoor eind juni te lopen. Maar in die week begon ik wel weer met wat serieuzere loopjes op de training. Dat ging gelukkig goed. Daarom durfden we het aan om voorzichtig een wedstrijdje te gaan lopen.

Bowien Jansen Kortrijk

Eindelijk weer wedstrijden lopen!

Kortrijk: Een PR en de derde plaats!

In het warme Kortrijk had ik in het voorprogramma een tegenwind van -2.1 en zette ik een tijd neer van 11.99. Die tijd was toch nog de tweede tijd waardoor ik doorstroomde naar het hoofdprogramma. Gelukkig was de wind gedraaid en wist ik met een meewind van +1.1 een klein PR te lopen: 11.74. En een derde plaats! Ik had me geen betere comeback kunnen wensen. Nu rustig verder uitbouwen.

 

Kortrijk Bowien Jansen

Derde plaats en een PR in Kortrijk! (foto Eddy Lippens)

 

Bekijk hier filmpje van deze wedstrijd:

Eén reactie

  1. Gefeliciteerd, Bowien. Fijn dat je weer hersteld bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *