Nieuw PR, halrecord en 6e allertijden

Zondag 8 januari liep ik mijn eerste indoorwedstrijd van het seizoen tijdens de Sprint Phanos Indoor in de Ookmeerhal in Amsterdam. Ik had me geen betere start kunnen wensen.

Van tevoren was ik reuze benieuwd of de extra (kracht)trainingen van de afgelopen maanden en de specifieke aandacht voor de start tot een nieuw PR zouden leiden. 60 meter was eigenlijk niet mijn beste afstand, juist omdat er nog veel aan de start schortte en ik meer een ‘diesel’ ben. Mijn oude PR stond op 7.65. De trainingen gingen goed, maar juist deze week ging ik door mijn rug wat nog nooit eerder was gebeurd. Gelukkig heeft Erik Jansen van Fysiotherapie Teding van Berkhout goed werk geleverd en stond ik met vertrouwen aan de start.

Sprint Phanos Ookmeerhal Amsterdam, PR, halrecord, 5e allertijden

Trots op mijn nieuwe PR!

Halrecord en PR!

Vol vertrouwen, maar toch erg nerveus. Mij niet helemaal vreemd; lastig maar blijkbaar heb ik dat nodig. De start van de eerste serie ging goed, en ik kon ‘m goed doortrekken. Tot mijn eigen verbazing won ik de serie in een tijd van 7.51! Niet alleen een nieuw PR maar ook nog een nieuw halrecord voor Meisjes Junioren A!

De start in de tweede serie was nog beter. Ik heb de voorsprong weten te behouden, en mijn PR én het halrecord met nog één honderdste aangescherpt: 7.50 seconden! Wat was ik blij! Achteraf blijkt dat dit waarschijnlijk de 6e tijd allertijden van Meisjes Junioren A in Nederland is, achter Dafne Schippers, Jamile Samuel, Jacqueline Poelman, Nelli Cooman en Tasa Jiya. En volgens de lijst 2017 van European Athletics dit jaar de 5e Europese tijd op deze afstand van junioren.

Dit smaakt naar meer! Zaterdag 28 januari heb ik in Apeldoorn mijn laatste voorbereidingswedstrijd voor het NK Indoor Senioren (11/12 februari) en NK Indoor Junioren (18/19 februari).

Bekijk hieronder de film van de tweede heat van de wedstrijd in de Ookmeerhal en lees het nieuwsbericht op de website van Phanos en de publicatie in HCnieuws.

 

 

Eén reactie

  1. Uitmuntend en hoopvol voor de toekomst!! Felicitatie van Marijke en Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *