Derde EJK-limiet is binnen tijdens mijn laatste NK Junioren!

In Vught liep ik op 2 en 3 juli mijn laatste NK Junioren. Na een langdurige blessure was het vooral kijken waar ik na weken zonder loop- en krachttraining stond. De laatste week voor het NK heb ik de belasting opgevoerd, en hoopte stiekem toch nog mijn laatste (derde) limiet voor het EJK te lopen, die van de 100 meter. En dat is gelukt!

In de eerste series, gelijk ook de halve finale, ging ik direct op jacht naar het limiet van 11.80. De start was matig, maar het eindstuk daarentegen weer beter dan verwacht. En dat resulteerde dan toch nog in een tijd van 11.78 met een wind van +1.3. Mijn derde EJK-limiet was binnen! Goh, wat was ik opgelucht. Als je zo lang ‘uit de running’ bent, voelt het vreemd en heb je geen idee wat je mag verwachten. Later op de dag liep ik in de finale naar een zilveren plak in een tijd van 11.83 met een wind van -1.1 m/sec. Mijn laatste juniorjaar met een ‘zilveren medaille met een verhaal’ op de 100 meter afgesloten.

Zilver limiet NK Junioren Bowien Jansen

Zilver op mijn laatste NK Junioren!

200 meter

Het hele seizoen heb ik nog geen 200 meter gelopen; niet op de aangepaste trainingen en niet op wedstrijden. De tweede dag van het NK heb ik daarom een enkele serie gelopen om weer even ‘te proeven’. Het EJK-limiet had ik al in februari gelopen, dus er stond niets op het spel. Hoewel de tijd van 24.21 wederom aan het EJK-limiet voldeed, valt hier nog wel veel winst te behalen.

Over twee weken vertrekken we met het juniorenteam naar Grosetto in Italië voor de Europese Kampioenschappen voor Junioren. De komende twee weken ligt mijn focus vooral op stabilisatie van de blessure en verdere opbouw. Het EJK zal wellicht niet brengen wat ik deze winter had gehoopt, maar ik heb er erg veel zin in!

 

Limiet EJK Grossetto Bowien Jansen

Sprintend naar mijn derde EJK-limiet. Naast de 200 meter en 4×100 estafette kom ik in Grosseto ook uit op de 100 meter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *