Brons op 60m NK Indoor Senioren!

11 februari 2017 had ik een topdag! Op het NK Indoor voor senioren liep ik die dag de 60 meter. En met succes! Een nieuw PR en in de finale zelfs het brons gepakt! Onvergetelijk!

De aanloop naar dit NK Indoor in het Omnisport in Apeldoorn was niet helemaal vlekkeloos. Niets ernstigs, maar ook niet ideaal. Twee weken ervoor had ik in dezelfde hal een botsing met een kind op de trap naar beneden naar de inloophal. Resultaat: een geblesseerde en dikke enkel. Fysiotherapie deed wonderen dus een paar dagen voor het NK voelde ik nagenoeg niks meer. Wel speelde mijn rug weer een beetje op. Maar zoals gezegd, niets ernstigs: ik ging vol vertrouwen en totaal onbevangen naar het NK.
Ook super dat er zoveel supporters op de tribune zaten, waaronder mijn sponsor Fysiotherapie Teding van Berkhout.

Een goede start

Ik won mijn eerste seriewedstrijd in een tijd van 7.46. Doel was goed te lopen, maar zeker te sparen voor de halve finale en finale. De halve finale werd al een stuk spannender, daar moest ik toch wel aardig aan de bak om de serie te winnen. En dat lukte in een nieuw PR van 7.40! De dag kon eigenlijk al niet meer stuk. Maar het was gelijk ook de derde gelopen tijd die dag, dus dan ga je stiekem toch wel hopen dat je de finale ook goed loopt en misschien dan zelfs op het podium komt! Maar een finale is altijd anders. Sprinters kunnen soms als een duveltje uit een doosje komen en opeens de tijd van hun leven neerzetten. Het was dus zeker geen gelopen race.

NK Indoor

Een PR tijdens NK Indoor Senioren 2017

Het tijdschema was strak die dag. Om 14.15 uur de series. Had ik de pech om in de zesde en laatste serie te starten, en had daarmee dus korte hersteltijd voor de halve finale om 15.45 uur. En omdat ik daar juist weer in de eerste serie startte, was de tijd om op te laden dus echt minimaal. De finale stond alweer gepland voor 17.12 uur maar liep twintig minuten uit. Dat gaf iets meer tijd gelukkig.

Brons!

Ik probeerde me goed te focussen en ‘gewoon’ mijn race te lopen. Niet te veel nadenken over wat eventueel zou kunnen. Natuurlijk wel enigszins vermoeid en zeker ook gespannen kwam ik goed uit het startblok. Ik trok goed door en kwam in 7.41 als derde over de streep! Achter Naomi Sedney (7.28) en Madiea Ghafoor (7.32). Beiden senioren en Olympiërs dus zeker geen schande om die voor te moeten laten als ‘groentje’! Ze liepen echt geweldig! Maar wat was ik blij, en wat voelde het bijzonder om op dit toernooi ‘zomaar’ op het podium te staan. Een droom, ik heb er enorm van genoten! En natuurlijk ontbraken er grote namen als Dafne Schippers en Jamile Samuel die het indoorseizoen voorbij laten gaan, maar ook al met mijn nieuwe tijd van 7.40 zou ik heel blij zijn geweest. Wist ik me vorig jaar nog geeneens voor de finale te plaatsen (verre van zelfs), nu lukt dat wel in een prachtige tijd.

NK indoor prijsuitreiking

Trots op mijn bronzen medaille! (Foto: Kevin Hagens)

Een moeilijke beslissing

Maar de inspanningen eisten wel hun tol. Voor de finale speelde mijn rug alweer behoorlijk op. Snel nog even fysio om de finale te lopen, maar na de finale voelde het niet goed. Ik zou zondag nog op de 200 meter starten, maar mijn twee coaches Oscar Soethout en Rogier Ummels en de sportarts van de Atletiekunie adviseerden me de die dag niet te starten om te herstellen en te sparen voor het NK Junioren volgende week. Wat een moeilijke beslissing… Je wilt zeker luisteren en het advies van de kenners opvolgen. Maar als je medaillekansen hebt op een NK Indoor Senioren, dan is dat wel even een beslissing. ’s Avonds dus maar even goed over nagedacht, en uiteindelijk besloten in het advies mee te gaan. Ik wil immers ook volgende week nog ‘knallen’. Uiteraard ben ik wel mede-atleten wezen aanmoedigen. Niet leuk natuurlijk, zit je op de tribune terwijl je zo graag had willen lopen. Maar ja, ook dat hoort erbij. Ik leer steeds meer.

Volgende week meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *